MAISTO ATLIEKOS – NE ŠIUKŠLĖS, O VERTINGAS IŠTEKLIUS!
Kiekvienuose namuose susidaro maisto atliekos – lupenos, nuopjovos, vaisių ir uogų likučiai, daržovių žievės, kavos tirščiai, kiaušinių lukštai ir kiti vartojimui nebetinkami maisto produktai. Net ir gamindami atsakingai, jų visiškai išvengti neįmanoma.
Todėl labai svarbu jas rūšiuoti teisingai!
MAISTO ATLIEKAS MESK Į MAISTO ATLIEKŲ KONTEINERĮ – jos perdirbamos į kompostą ir grįžta į gamtą kaip nauda aplinkai.
✅ Į MAISTO ATLIEKŲ KONTEINERĮ GALIMA MESTI:
Vartoti nebetinkamus išpakuotus maisto produktus
Vaisių ir daržovių žieves, lupenas, graužtukus
Kavos ir arbatos tirščius, arbatos pakelius
Kambarinius augalus ir jų dalis
Popierinius rankšluosčius ir servetėles (be chemikalų)
Vartoti nebetinkamus maisto papildus
Kitas organinės kilmės ar bioskaidžias atliekas
❌ Į MAISTO ATLIEKŲ KONTEINERĮ NEGALIMA MESTI:
Pakuočių (plastiko, metalo, stiklo)
Skysto maisto
Sauskelnių ir higienos priemonių
Virtuvinių kempinėlių
Vaistų
Kepimo popieriaus
